Maries erfarenhet som sjuksköterska har fått henne att vilja bli medlem i den danska forskningspanelen.

Utvecklingen av nya och förbättrade läkemedel blir allt oftare utdragen och stöter på förhinder. Många patienter är inte medvetna om att de själva är nyckeln till att påskynda processen. Maria Kristiansen är mycket medveten om detta, vilket också är varför hon har valt att bli medlem i den danska forskningspanelen.

Få patienter är bekanta med kliniska studier. Ännu färre känner till att behovet av deltagare i kliniska studier är mycket stort. Bristen på volontärer innebär att utvecklingen av nya och förbättrade läkemedel försenas och i värsta fall stannar av.

Marie Kristiansen, 72 år, är väl medveten om detta problem. Hon har arbetat inom den danska hälsovården i över 40 år och stötte ofta på utmaningar med att hitta deltagare till kliniska studier.

”Jag har jobbat på det nationella sjukhuset som forskare inom mag- och tarmavdelningen. Vi upplevde ofta problem med att få volontärer att delta i kliniska studier.”

Medlem tack vare erfarenhet

Det är Maries yrkeserfarenhet som faktiskt fått henne att gå med i den danska forskningspanelen. Hon har själv typ 2-diabetes och vill bidra till att göra skillnad.

”Jag är medlem i den danska forskningspanelen för att jag har arbetat inom hälsovården och jag vet att patienter som frivilligt ställer upp i kliniska studier är nödvändiga för att kunna utveckla nya och förbättrade behandlingar. Jag har arbetat inom dansk hälsovård i över 40 år och jag vet att det krävs aktiva ansträngningar från patienter för att bättre kunna behandla sjukdomar.”

För Marie handlar hennes medlemskap inte om personlig vinning. Istället hoppas hon kunna hjälpa andra;

”Jag vet inte om jag personligen kan få ut något av det, men det finns kanske andra som kan. Det är därför jag gör det. Det finns också de som kommer att diagnostiseras med diabetes, så jag hoppas kunna hjälpa framtida patienter.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *