Ny forskningssköterska och ny forskningsassistent ska stödja svenska medlemmar

Vi välkomnar två nya ansikten till Forskningspanelens team: forskningssjuksköterska Ylva och forskningsassistent Wiktoria! Med deras hjälp kommer ännu fler medlemmar att engageras i forskning!

 

Forskningspanelens syfte är att göra det enkelt och säkert att delta i kliniska studier för alla som vill vara med. Ylva och Wiktoria kommer att arbeta för att nå detta mål. Forskningspanelen är en svensk medlemsorganisation som har grundats av den internationella patientorganisationen James Lind Care. James Lind Care har grundat medlemsorganisationer i sju europeiska länder. Head of Communications på James Lind Care, Rasmus Hjort, är glad att svenska medlemmar nu ska ha två nya personer att vända sig till:  

“Forskningspanelen har tagit en ny vändning. Vi har över 30 000 medlemmar och arbetar med fem olika forskningsprojekt som rekryterar nya deltagare. Detta innebär också att vi måste hela tiden försäkra att våra medlemmars upplevelser är positiva.” 

 

Att förstärka patienters röster  

Ylva har 20-årserfarenhet som sjuksköterska och har arbetat som forskningssjuksköterska sedan 2014. Hon har arbetat främst med fas-1 studier, det vill säga det steget i en studie när läkemedels säkerhet testats på friska personer. På Forskningspanelen kommer Ylva att guida deltagare på väg in till studier och hänvisa dem till en forskningsklinik. Det är hon som kontaktar dig när du har anmält intresse för en studie.  

Forskning på läkemedel möjliggör ett förbättrat dagligt liv för många människor, så det känns väldigt stimulerande och viktigt att kunna vara ett litet kugghjul i det enorma forskningsmaskineriet,” säger hon.  

Rasmus är säker på att Ylva kommer att vara ett fantastiskt stöd för våra medlemmar. “Ylva kan använda sin många års erfarenhet som en forskningssköterska att få våra medlemmar att känna sig trygga och omhändertagna när de anmäler sig till en studie,” säger han.  

 

“Alla medlemmar ska känna sig omhändertagna”  

En till person ska framöver stödja Forskningspanelens medlemmar – vår nya forskningsassistent Wiktoria.  

“Wiktorias erfarenhet inom kommunikation och sociala medier hjälpa till att vidga berättelser om patientengagemang i kliniska studier och förstärka deras röster i Sverige och Europa.” 

Wiktoria är ny i den medicinska industrin men hennes erfarenhet inom kommunikation och internetcontent kommer att vara värdefull i vårt arbete med att stödja våra medlemmar och främja deras historier. Som forskningsassistent kommer hon vara ansvarig för nyhetsbrev, webbsida, Facebook och även svara på e-postbrev.  

“Jag hoppas att jag kan bli någon som våra medlemmar kan vända sig till med sina frågor och funderingar, och känna att de har fått stöd och hjälp” säger hon.  “Våra medlemmar förtjänar att någon lyssnar till och berättar deras historier.”  

 

Arbete för nya, bättre behandlingar av sjukdomar  

 

Vi på Forskningspanelen vill göra det enkelt och tryggt för våra medlemmar att kunna delta i kliniska studier. Kliniska studier är en viktig del i den läkemedelsutveckling som på sikt kan öka livskvalitén för många patienter.  

“Det är mycket värdefullt att kunna vara delaktigt i forskning som förhoppningsvis kan öka livskvalitén för många människor,” säger Ylva. “Det är viktigt för mig att kunna göra lite gott för våra medlemmar genom att lyssna på deras behov.” 

Det är patienten som ska vara det största fokuset i varje klinisk studie. Därför satsar vi på en personlig, öppen inställning som välkomnar alla som är intresserade av att ta del i kliniska studier.  

 “Forskningspanelen strävar efter att jobba med fler studier och stärka vår medlemsorganisation” säger Rasmus. “Vi hoppas att alla våra medlemmar kan delta i studier i framtiden, och att tillsammans ska vi kunna förändra forskningsvärlden till en som är mer patientcentrerad. Med Ylva och Wiktoria i teamet tycker jag att vi är mer kapabla att nå detta mål.” 

Vi på Forskningspanelen är mycket glada att välkomna Ylva och Wiktoria till vårt team! Vi vet att tillsammans kan vi fortsätta öka kunskapen om kliniska studier och engagera våra medlemmar.  

  

Klicka här för att läsa om våra pågående studier.

2 thoughts on “Ny forskningssköterska och ny forskningsassistent ska stödja svenska medlemmar

  1. Jag diagnostiserades kol för fem år sedan. Jag har anmält mig åtskilliga gånger att delta i olika undersökningar. Har ej fått något svar. Blivit uppmanad att titta i skräppost. Hoppas det ska börja fungera. Mvh. Ulla H.

    1. Hej Ulla! Jag är ledsen att du inte fick något svar från oss. Jag kommer att höra av mig på mail snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *