Vanliga frågor om medlemskap

Låt oss hjälpa dig

Nedan följer de vanligaste frågorna vi får.

Om du inte hittar vad du letar efter är du välkommen att kontakta oss.

Om att anmäla sig

Du kan registrera dig genom att klicka på den röda knappen nedan och fylla i formuläret.

Nej, vi måste kunna komma i kontakt med dig via e-post.

Nej, Forskningspanelen har inga krav på hälsoprofil för våra medlemmar.

Ja, och du kan avbryta ditt deltagande i en studie när som helst under processen.

Nej, du behöver bara fylla i vårt anmälningsformulär med dina kontaktuppgifter. För att vi ska kunna kontakta dig om relevanta kliniska studier som matchar dina hälsouppgifter måste du dock fylla i vårt hälsoformulär.

Om data och säkerhet

Hälsoformulären utformas efter forskningsprojektets inklusions- och exklusionskriterier.

Alla frågeformulär har utarbetats i samarbete med en forskningssjuksköterska som noggrant har läst projektprotokollet.

Ja! Det är frivilligt att delta i kliniska studier och du kan alltid välja att inte delta i en studie utan att det påverkar ditt medlemskap.

Du har alltid möjligheten att avsluta ditt medlemskap och dina uppgifter kommer då att raderas, Skriv till oss på lovisa@forskningspanelen.se så hanterar vi din begäran av avslut.

Om betalning och kostnader

Ja, det kostar ingenting att delta i en klinisk studie eller att vara medlem i Forskningspanelen.

Dina transportkostnader täcks ofta. Om besök och undersökningar på sjukhus förlängs får du ofta också ekonomisk ersättning.

Andra frågor

Alla forskningsprojekt bedrivs på forskningsavdelningar på sjukhus eller kliniker i Sverige. Vanligtvis sker studierna på flera olika platser i Sverige.

Det varierar, men de flesta forskningsprojekt pågår i 1-2 år. I början kommer det att vara 3-4 besök där deltagarna genomgår undersökningar. Därefter sker besöken vanligtvis var tredje månad.

På Forskningspanelen arbetar vi ständigt med att hitta deltagare till forskningsprojekt. Du kan därför få flera hälsoformulär varje månad om det finns flera forskningsprojekt som är relevanta för dig. Deltagande är helt frivilligt, och du kan alltid säga nej till att delta och bara låta bli att fylla i hälsoformulären.

Gratis medlemskap

Du kan alltid bli medlem i Forskningspanelen, oavsett om du deltar i en klinisk studie eller inte. Du kommer att få nyhetsbrev om den senaste medicinska forskningen och de senaste genombrotten.

Du kommer också hjälpa till att stärka patienternas röst genom att delta i onlineundersökningar om patienternas behov inom forskningen. Denna information kommer sedan att presenteras i rapporter för att gynna patientupplevelser.

Vi kommer även att kontakta dig om vi kan erbjuda dig deltagande i kliniska studier eller ett forskningsprojekt.