Varför är du medlem i forskningspanelen?

Vi skulle vilja presentera dig för tre personer som berättar varför de valde att bli medlemmar i den danska forskningspanelen.

Finn Geertsen, 70 år, bor i Hvidovre, Danmark

Varför blev du medlem i den danska forskningspanelen?

”Jag gick med i den danska forskningspanelen eftersom jag ville hjälpa till med att utveckla nya läkemedel mot diabetes. Jag har själv diabetes och har haft det i över 12 år.”

Vad förväntar du dig som medlem?

”Det enda jag hoppas få ut av mitt medlemskap är att jag kan hjälpa till att utveckla bättre mediciner och sprida kunskapen om nya läkemedel.”

Skulle du rekommendera andra att gå med i en forskningspanel?

”Jag skulle vilja berätta för dem att jag också har deltagit i utvecklingen av nya läkemedel och jag kan rekommendera det eftersom det var lätt och jag fick utmärkt behandling.”

Ayaba Rosenback, 40 år, bor i Hvidovre, Danmark

Varför blev du medlem i den danska forskningspanelen?

”Jag är medlem eftersom jag vill bidra till förbättring av forskning och läkemedel eftersom det gynnar alla i samhället, samtidigt som jag får mer inblick i min egen hälsa och sjukdom.”

Vad förväntar du dig som medlem?

”Jag hoppas att man kan få bättre behandlingar för diabetes. Jag har haft typ 2-diabetes i över 8 år. Jag tycker att forskning borde bidra till att ge mer inblick i hur vi kan utveckla bättre behandlingar för kommande generationer.”

Skulle du rekommendera andra att gå med i en forskningspanel?

”Jag skulle vilja uppmana andra att bli medlemmar eftersom de ökar sin kunskap om sin egen sjukdom samtidigt som de hjälper framtida generationer att få kännedom om sjukdomar så att vi förhoppningsvis bättre kan vårda våra barn.”
Klaus Bech, 73 år, bor i Svendborg, Danmark

Varför blev du medlem i den danska forskningspanelen?

”Jag har alltid ställt upp som testperson i forskningsprojekt och jag tycker verkligen om det. Jag har haft många sjukdomar, så jag gillar att kunna bidra med något. Genom att vara medlem får jag också en uppfattning om vad som händer inom forskningen. Jag har anmält mig till forskningspanelen eftersom det är den mest moderna och bästa medicinen du kan få tillgång till.”

Vad förväntar du dig som medlem?

”Jag hoppas kunna delta i den senaste forskningen. För omkring ett år sedan när min psoriasis förvärrades och jag behövde besöka sjukhuset blev jag tillfrågad om jag ville delta i en klinisk studie. Jag sa genast ja och medicinen visade sig vara ganska effektiv. Det var en bra upplevelse eftersom jag fick en produkt som gynnade min behandling. Jag har inget emot att delta i studier som inte direkt gagnar mig, men som jag vet bidrar till helheten.”

Skulle du rekommendera andra att gå med i en forskningspanel?
”Att vara medlem har varit mycket fördelaktigt för mig. Jag har lärt mig mycket om min egen hälsa. Du får så mycket utav att delta i kliniska studier och det är helt riskfritt, så jag uppmuntrar andra att gå med.”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *